Sunday, August 1, 2010

Göteborg, göteborg

Vad är det för en dag, är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag för det är Loves födelsedag. Hurra hurra hurra! Nu är vår lilla storing tre år, kan ni fatta. Inte var det så länge sen ni fick se magen växa här på skärmen och det fösta fotot av underverket dök upp. Här visar han stolt upp sina födelsedagskläder i solen. Paketöppning blev det nämligen på en filt i gröngräset framåt förmiddagen eftersom vi, hela familjen, vaknade upp i någon annans hus på morgonen. Helt fantastiskt lyckades vi, helt spontant utan packade väskor och planering helt sonika övernatta hos goda vänner i Östra Ryd efter en trevlig grillkväll. Hur mysigt som helst. Huset var jätte härligt och det var så skönt att vakna upp ute på landet och gå ut till tystnaden och den nyuppgångna solen. Men paketöppning blev det sen alltså ändå och jag tror att guldklipen blev väldigt nöjd med både paket och kalas.
Kalas är det också för båda busfröna att det finns en vinbärsbuske precis vid grannens staket så att man lätt kan sticka in en arm eller två och rycka åt sig hel nävarna fulla med vinbär som man sen kan pula in i ansiktet i ett försök att få in så många som möjligt i lämlig öppning. Alvin har blivit kung i ämnet, vinbär är ju gott. Jag har föresten gjort vinbärssaft idag men det blev lite sur för Love stod bredvid mig och pratade så dant så jag tappade bort mig mitt i sockret och hade väl antagligen i för lite. Kanske går att röra i lite vid användning.
Sedan födelsedagen har vi också hunnit med lite semester, en tur till Göteborg blev det ett par dagar nu i veckan för att hälsa på farmor och farfar och för att roa oss på Sveriges framsida.
Det blev både det ena och det andra. Riktigt västkustskt blev det på onsdagen när vi hälsade på min bonusfarbror/bror/vän Bengt med sambo i deras sommarstuga i närheten av Bua. Det blev smarrigt fika vid fina stugan och krabbfiske på båtbryggan med klädnypor och håv som sig bör. Många, många krabbor blev det som kravlade runt i hinken en stund, en fick efter många försök lite närkontakt med undertecknad. Det kanske var en lika stor upplevelse för honom som för mig, han hade kanske aldrig träffat en präst förut. Jag har inte fiskat krabbor på säkert 25 år eller nåt. På väg tillbaka blev det nakenbad för de som vågade, inte undertecknad då som i och för sig hade vågat men som besparade omgivningen den upplevelsen, Alvin och Love plaskade loss och torkade i solen under promenadet. Det var härligt att fån en sån stund tillsammans, vi träffas inte så ofta nu för tiden. Det blir väl någon gång om året eller så.
Annars bjöd nog Göteborg på det bästa, vi hade varmt och soligt väder för det mesta och hann med det som vi hade tänkt och lite till. Lite shopping, lite ostindiefarare (vilket var helt fantastiskt, vilket skepp, vilken skönhet, skulle kunna gå hur länge som helst och njuta av det vackra med denna skapelse), lite turisttåg, lite smaskig mat, lite universeum och lite Liseberg. Love gillade också den stora båten och att få klättra upp och ner i det branta trapporna och så gillar han karuseller. Vissa är läskigt otäcka men samtidigt så spännande. Det blev kaffekoppar, lilla lotsen, flygplan och farfars bilar. Jag blev skräckslagen efter en insident med Love på toaletten trodde jag att min handväska med "hela mitt liv" i var borta för alltid med bilnycklar, mobil, plånbok och kamera. Jag gick ut från toabåset med Love och skulle torka lite kläder som blivit lite kissiga, på väg ut kom jag på att väskan inte var med, vände och gick in och den var borta!! F-n, f-n, f-n. Någon minuts irrande som en yr höna och en vänlig själ som lånade ut sin telefon så jag kunde ringa och kolla om någon svarade, ifall att som hon sa. Upptaget! Skit, skit, skit. Samtidigt ringer Manges telefon, han nickar, ser glad ut... någon har lämnat in den i en kiosk och den snälla tjejen ringer sista slagna numret. Lycka! Jag höll hårt i den sen.
En del lekparker blev det också och glass förståss och så en barnfri kväll på vår favoritrestaurang med vin, efterrätt, fniss och mys. Allt man kan behöva. Hemresan gick rätt trögt, dragandes i 80 km/h hela vägen eftersom vi skulle få med en släpkärra hem, en liten tanig släpkärra. Hem kom vi i alla fall runt midnatt och barnen som vaknade i Mjölby i obekväma bilbarnstolar somnade snällt om och så var den semestertrippen över.
Slutet av veckan har varit fix här hemma och tvätt förståss och så lite omplockning av kläder. Love har äntligen fått lite nytt, nästan en hel garderob så nu var det bara att flytta över stora delar till Alvins byrålåda i rummet bredvid. Båda pojkarna har föresten fått helt nya rum, Loves säng har flyttat över till Alvin och in i Loves rum har kommit in höööög loftsäng. Inga bebisar längre minsann. Lite fest har vi hunnit med också, igår gifte sig Magnus jobbarkompis Danne med sin Carolina i Skärsind med tillhörande kalas förståss. Fri bar, vilket ni nu säkert har förstått, betyder en ganska berusad Magnus. Lite sliten idag, just nu snarkandes i soffan. De var så fina så, vigseln var fin, talen skojiga och maten god.



Alvin kan också köra farfars bilar, brrrrrrr, brrrrrrr!








Alvin och mamma i soffan en slö söndag








1 comment:

Pia said...

Härligt ni verkar ha haft det!

Kul att ni blev nöjda efter Lager 157 besöket, säg till nästa gång ni ska dit ;-)

Kram!