Tuesday, October 16, 2007

Nydöpt och underbar



I söndags, den 14 oktober, blev vår lilla Love döpt. Nu har Gud berättat för Love att han aldrig behöver vara ensam och visat honom att han är en del av en stor familj som sträcker sig längre än vi någonsin kan ana. Love förstod helt klart vad som hände, han var lugn och med nästan hela tiden. Han somnade till hos fadder Elsa en stund, tror det var under predikan, men sedan var han vaken resten av gudstjänsten. Detta stora skedde i en Familjegudstjänst med dop och det var så härligt för barnkören var med och sjöng så fina sånger och hjälpte till att få en festligare stämning på alltihop. De sjöng bland annat en sång som går så här: "Större en universum, större än USA, större än helt universum men störst att han älskar mig. Gud är mycket, mycket större än allt som vi ser..." Man kan inte bli annat än tokglad då. Och så sjöng Tomas så fint, "Fattig bonddräng" med fiol till. Kunde inte ha blivit bättre. Efteråt fick jag höra att min sysslings dotter hade lyssnat på just den visan och sjungit med hela vägen till dopet så hon var så nöjd och glad och struntade helt i kalaset, kyrkan var bäst. Kusin Johannes hällde i dopvattnet och det var så härligt för han tog i så vattnet bara skvätte och prästen Thomas fångade upp det och sa att det visade på Guds överflödande nåd - Amen broder!
Det var en riktigt fin dag, allt vad vi kunde önska och Love fick så fina minnen från sin dopdag. Vi öppnade och öppnade på kvällen. Så mycket fint som kan påminna honom om vad som hände i söndags, länge. Jag fick ihop det till 18 böcker!! Vi ska läsa och läsa och sjunga och rimma och vi vi ska bada och gunga häst och mysa i fina kläder med ulliga små kompisar och tända ljus och beskyddas av glimmande änglar och äta med fina bestick på gullig servis. Tack. Och tack till alla som hjälpte oss att få dagen så bra som det blev. Mor och farföräldrar, faddrar, farbror och morbror och moster och alla andra. Stora kramar till er.

Love provar gunghästen han fick av moster Linda med familj.

2 comments:

Magnolia said...

Tack för att vi fick vara med och dela Loves speciella dag. Nu hör Love och Jesus ihop med varandra. Stort och oförståeligt på en och samma gång!

Kramar till hela familjen

Liza och Anders

Anonymous said...

Så mysigt var det. Tack.