Monday, July 12, 2010

Födelsedag och mys i Kungsör

Vilka tuffingar va som susar fram över vågorna på Mälaren brunaktiga, varma vatten? Den målinriktade, stolta mannen som rak i ryggen snabbt tar sin familj över stora "havet", tryggt i säkerhet på andra sidan och det väna, lilla barnet som i skuggan av fadern sitter eftertänksam med handen vilande på dennes ben... eller ja, en fartgalen pappa som gärna skrämmer upp hela familjen en stund med förevändningen att vi ska åka och bada och som ganska snart har fört denna egenskap över till sin lilla son som i slutet av båtresan gasar på och styr själv in mot land.

Ja, det blev en händelserik helg och samtidigt väldigt lugn. Den innhöll både motorcykeltur, båtbad, födelsedagskalas (Robban fyllde ju 19 år), vrålskrik i poolen som efter någon dag övergick i evigt plaskande på egen hand under glada utrop som t ex "jag är en liten säl, mamma" och väldigt mycket Elsatid för hela familjen med varmt och fint väder. Utvecklingen gick inte riktigt lika snabbt för lillparveln som höll sig till illvrål och missnöjda gnyenden mesta tiden i poolen, usch så hemskt med kallt otäckt vatten, men hårda kramar fick jag i alla fall av den lilla gobiten.
Nu är gamla bilen såld också, vi åkte till Nyköping ikväll och lämnade över den till nya ägarna som åkte från Sthlm. Väldigt skönt att det gick så fort, Mange satte ut den i onsdagskväll, sent och kvällen efter hade de redan tittat på den och lämnat handpenning. Hipp, hipp, hurra! Vi skulle fira lite med thaimat när vi kom hem men det var tokstängt så det blev rester från lunchen och ett glas rosé, gick bra det med. Igårkväll var det snäppet bättre, då blev vi bjudna på grillmys hemma hos Karin, Andreas och Oscar och det var riktigt mumsigt och trevligt. Vi cyklade dit i hettan och det var väl rätt vågat men när vi cyklade hem var det skönare och nerförsbacke nästan hela vägen och kanalen låg lugn och fin och hamnen full av segelbåtar.
Nu ska jag gå och sussa kudden, det har varit en lång dag och en kort natt.

No comments: