Thursday, July 1, 2010

Mys i Spanien!



Sol, värme, varm och fin sand och tid för bara oss - vi har längtat sååå och nu har vi äntligen fått en liten bit paradis att pigga upp oss med ett tag fram över. Vi har haft en jätte skön vecka i Alicante med bara semester. Sol, bad, pussar, spadar, plask, lite vin och god mat och massa glass. Jag är så glad att vi kom iväg på något för det har verkligen varit familjetid och avslappning även om det har varit lite orosmoment emellanåt, det är det ju alltid med två oberäkneliga små yrväder. Det var ju flygturer som skulle funka och packning som skulle räcka, humör som skulle hållas uppe och små pojkar som skulle passas vid vatten, vägar och folkmassor. Sånt som man ju har med i planeringen men därtill kommer ju en del annat förståss...tänder t ex, eländiga tänder som dyker upp vid sämsta möjliga tillfälle som i lägenheter i stora hotell med klinkersgolv, stenväggar och inte alls särskilt tjocka vägar. Pust och stön! Det började med feber och slutade med tre nätter utan sömn, hysteriska anfall med ihållnade gallskrik i över en timme som inte gick att göra något åt. Vi testade med allt, några gånger gick det med kall yohurt men sen var det igång igen efter en stund. Vi var nog inte alls populära i Block 1 på Alicante Hills! Han fick panodil och febern försvann men en natt till fortsatte det. Vi höll på att avlida av stress och trötthet där ett tag, när han inte skrek låg vi ju förståss vakna och var rädda att han skulle börja snart. Vilken lättnad det var första natten vi fick sova, då började den riktiga semestern.

Det blev faktiskt riktigt bra. Det var ju jätte smidigt att flyga från Norrköping direkt, vi fick skjuts av snälla Malin dit och väl framme med lite försening i Alicante var det bara 10 minuters taxifärd till hotellet. Vi hade ju ingen aning om hur det såg ut där, bara att det låg lite utanför stan och att det var helt nytt. Först blev vi lite oroliga att vi skulle få bo på bottenvåningen för vårt rumsnummer började på 1 men det visade sig vara en riktigt fin och stor lägenhet på första våningen med utsikt över poolområdet. Vi hade bokat en etta med kök och skulle alltså få in en extrasäng och en spjälsäng i vårt rum med två sängar men vi fick en trea med kök så vi hade ett rum med dubbelsäng och pojkarna ett rum med varsin säng plus ett vardagsrum med stor balkong. Jätte fint. Vissa bestick låg fortfarande inplastade och tvättmaskinen var nog inte anänd alls. Jippi, vilken tur man kan ha.
Läget var väl sådär, det låg nära havet men den lilla strand som fanns låg på andra sidan en stor väg och en järnväg så det var ingen höjdare och det gick inte att gå någonstans om man inte gick på vägen eller järnvägsspåret. Det fanns ingen affär i närheten heller så man fick åka in till stan för att handla vatten eller mat men det gick ganska bra för det gick några bussar om dagen från hotellet och lokalbussar en gång i timmen. Strand fanns både inne i stan där det var rätt trångt och stökigt och i Urbanova, ungefär 5 km åt andra hållet, där det var alldeles lugnt och skönt och ingen större trängsel. God frukost var det med, den testade vi ett par gånger. De var riktigt snälla så vi behövde bara betala för oss två så åt pojkarna gratis för dem äter ju ändå inte så mycket... trodde dem ja.


Det spanska myset på tumanhand gick det väl så där med, ibland lyckades vi få båda att somna i vagnarna och så vakna den ena eller så vägrade någon att sova och så vaknade den andra. En del splittrade middagar blev det där barnen skrek och ville springa iväg och vi fick ta promenader var för sig medans den andra åt och maten kallnade men hyffsat gick det ändå, jag har i alla fall fått i mig båda aioli, oliver och sangria. Sista kvällen fick vi tillslut båda att somna så att vi äntligen fick äta en paella tillsammans och njuta av en flaska rosé i gamla stan. Det var en händelserik vecka, både någon sorts festival i stan när vi kom och medeltidsmarknad i helgen. Vi lyckades besöka båda mer eller mindra frivilligt med mindre lyckat resultat - inga affärer öppna och fullproppat med folk och två trötta stirriga ungar. Medeltidsmarknaden var rätt mysig ändå, jag fick tillfälle att besöka den ensam en dag medans pojkarna var vid poolen. Passade på att springa in i kyrkan när jag ändå var där och kom precis till komunionen och kunde ta emot bröd och vin innan jag sprang vidare för att hitta lite mat till kvällen så vi kunde natta pojkarna i lugn och ro. Förstår att det var lite mycket för dem små stackarna, flygplan och bussar, hav och nytt språk. Ett nytt språk som det bara var att försöka förstå för inte många försökte sig på något annat alla bara babblade på på spanska. Rätt mysigt faktiskt. Vi lyckades ju faktiskt skaffa mer smärtstillande till Alvin och Mange bubblade på med alla möjliga och fick faktiskt fram hyffsat bra information ibland...ibland får han nog erkänna att han bara låtsades förstå och vi inte blev så mycket klokare utan fick börja om både en och två gånger.




Sand i öron, sand i ögon och sand överallt men ååå så härligt med semester, men ganska skönt att vara hemma med med allt det vanliga. Idag har vi blivit underhållna av Roger och Lars som har satt in en altandörr i vårt matrum så nu är det så ljust och fint och vi ser ut på gräsmattan och sandlådan från köket. Riktigt bra! Och så är det ju skoj när det händer något här hemma som vi kan titta på. Tror att de kanske har hörselskydd på sig när de kommer imorgon för det var tusen frågor här idag. "Ska du borra nu? Har du sågat färdigt? Vad ska du göra med den där? Ska du hämta för nåt? Gjorde du för nåt? Ska du gå? Ska ni åka hem nu? Äter du får nåt?...." Ja ni förstår. Love lämnar ingenting okomenterat eller odiskuterat. Jag fick till och med rapport när Roger gick på toa. Ny bil har vi också, den gnistrar så fint här ute biscayablå och fin. Alldeles tyst, mjuk, ren och miljövänlig. Hi hi!






2 comments:

Magnolia said...

Låter som ni haft det underbart, kaotiskt och härligt. Glad för er skull! Längtar efter er alla fyra, vi ses snart!

Kram Liza, Anders och Samuel

(Som i dag har på sig sin första strl 68 på sig: fast han bara är 3 mån. Men enligt vår väg och måttband så väger han 7 kg och är 63-64 cm lång...finaste killen *mys*)

Pia, Oscar och Elias said...

Vilken härlig reseskildring! =)Precis sådär är det ju när man reser med barn! Och vi som bara har ett...=)

Vi ser jättemycket fram emot att ses snart!

kramkram
Pia