Monday, September 7, 2009

"Alvin gubbar i pannan"

...ja så kan det låta hemma hos oss. Det var inte så att Alvin hade fått någon liten legogubbe kastad i huvudet eller hade blvit ritad med bläck i pannen (även om båda alternativen skulle vara möjliga) utan han fick smaka jordgubbsmos till efterrätt efter gröten ikväll och det lämnade sina spår. Storebror har ju koll på läget förståss och funderar självklart på varför det röda klägget befinner sig i hela ansiktet och haklappen istället för i munnen. Det bubblar ut allt möjligt ur den där lilla munnen. Idag sa han "Hej då allesammans" när vi gick hem från dagis och sen pratade han i flera timmar om "Magreta" -känner ingen direkt mer än min chef som han inte har träffat på ett par veckor. Andra han gärna pratar om är förstås morfar, grannen Adreas, Ici och olika kompisar på dagis. Annars är det mycket "mins" just nu - "mins macka", "den är mins", låter ju i och för sig ganska logiskt för man säger ju hanS och henneS, mammaS och AlvinS. Lite klurigt med mig och dig har han också nu och det är alltid ganska roligt och hemskt gulligt när pappa ska "sitta dig" och allt vad det är. Så gillar han att sjunga och spela gitarr, "gitarrarren". "Spela gitararren" står han och skriker här i vardagsrummet ibland.
Alvin låter en del han med, bubblar på som bara den emellanåt. Har blivit en stor liten pojke han, ingen liten bebisplutt längre. Rullar runt här på golvet tills han fastnar vid soffan eller väggen.
Och får tag på allt möjligt och vilket tag sen. "Näe håret".

Vad har vi gjort sen sist då? Hm... Love, Alvin och jag var på utflykt till Linköping i onsdags och hälsade på Karin, Vidar och Vilja och följde med dem ut i skogen med andra mammor och små pojkar. Det var riktigt mysigt. Skogspromenad, svampplockning och fika i det gröna. Love trampade på så duktigt där i skogen och bet inte ett enda barn och Alvin skumpade omkring på min rygg i en ruggigt bra bärstol vi fick låna av Karin. På torsdagen vågade vi oss iväg på Öppna förskolan och det gick också riktigt bra. Vi sjöng, fikade, lekte och åt lunch. Kan nog bli en repris den här veckan om vi har tur. Så har vi ju varit på kalas i Norrköping och firat Liza som snart fyller trettio! Väldigt god mat och annat gott och väldigt fin lägenhet. Love hitta en liten kompis också, en anna liten godisgris som hette Aron (Lizas systerson) och lätt fixade att charma tanterna bredvid godisskålen. Söndagen blev det kyrkan för mig och Alvin, skräp på släp för Mange och Alvin, plommonmarmelad av egen skörd och Friskis för mig - superhärligt och väldigt skoj. Bara lite träningsverk idag.

Tacksam för: Fina ungar och fina vänner
Önskar: tid för kärleken

Njut av filmen nedan och ha det gott!


4 comments:

Elsa said...

Efter att ha tittat noga på filmen undrar jag nu om det inte är så att Alvin uppskattar storebrors gitarrspel så mycket att han blir ledsen när det upphör. Meja meja!

småstjärnorna said...

Hosspan skulle Magnus ha sagt. Cool rockare som lirar så han stupar!

Pella: Stilla din nyfikenhet i min blogg.

Anonymous said...

Så söt han är! Och vad stor han blivit =)

Kram till hela familjen!

Familjen Wahlqvist

Magnolia said...

Ja, haha, tyckte nog att Love o Aron lyckades charma till sig en hel del godis...gillade särskilt Loves stora krokodiltårar stammandes: "gogogodiiis"...De är bra söta =)

Kram till er, hoppas vi ses snart igen../Liza & Anders