Tuesday, March 9, 2010

Sol I sälen och love på skidor





Sol i sälen var det förra veckan när vi styrde bilen norrut fullpackad till bredden med takbox och allt, känns som vi aldrig kan lämna huset utan den igen annars vet jag inte hur vi skulle fått plats, men i väg kom vi och gjorde några stopp på vägen, först i kungsör några dagar, passade på att hälsa på pernillas syster som hade åkt på dubbelsidig lunginflamation och var inlagd på sjukan, dock är hon hemma nu igen om inte helt återställd så i allfall på bättringsvägen, krya på dig!

Vi hälsade på pernillas farmor Svea som också låg inne på samma sjukhus, dessvärre blev hennes tillstånd sämmre under veckan vi var borta och vi han inte hälsa på henne mera utan hon somnade stilla in natten till måndag och passerade vidare till nästa sida, du finns i våra tankar och minnen+


En sån här händelse får en att tänka på hur skört livet är och att man inte är odödlig som man i bland tror om sig själv, jag har i allfall kramat om love och alvin och pella extra mycket och hårt de senaste dygnet. bara för att liksom.


Till sälen kom vi till sist i alla fall via Grycksbo utanför Falun där vi hälsade på David och Elin och deras tvilling tjejer och son magnus (fint namn och tack för fikat). De första dagarna blåste det lite kallt men solen strålade och vi han med lite åka i backen och lyckades efter viss övertalning och mycket skrik och gråt få på love sina pjäxor och skidor, vi började lite försiktigt i rullbandsliften senare knappliften och till sist åkte han 8stols "soffan" upp till toppen på hundfjället och ner i gröna backen i sele med pappa plogande bakom på mjölksyra fyllda lår ( prova och ploga ner i två kilometer backe med en som bara åker rakt fram och drar) men ner kom vi, och kul tyckt han att det var med,


lite afterski han vi med en dag, annars var det ganska lugnt med bastu och en och annan pilsner och kortspel i stugan med robban och lisa och morfar. Pella och jag var ute och lyxade lite själva med på en riktigt fin italiensk restaurang på lördagen med gott vin, god mat och taxi fram och tillbaka till stugan (tack robban) och tack mormor och morfar för att ni tog hand om love och alvin så att pernilla och jag kunde göra saker på egen hand och med love.
sovdax nu, ska hälsa på marcus och lilla ester i morgon för våran vecko fika för hemma pappor...
till next time..






5 comments:

Fam. Wahlqvist said...

Åh vad härligt det ser ut!

Kram till er=)

Magnolia said...

Låter som ni haft en superhärlig tid i fjällen. Själv går jag mest och väntar och väntar...men det är väl som det ska vara :)

Skulle vara mysigt att ta en lunch-date snart Pella, kanske nästa vecka?

Kram

Elsa said...

Äntligen nya bilder! Det verkar som om Alvin tyckte det var lite besvärligt i fjällen, men öl alltså, där får man väl ändå dra gränsen, bäst man kommer och gör sin plikt som fadder.

Kramas ordentligt.

Bettan said...

Härligt med fjällsemester! Ha ha, och efter all frisk luft så är det ju inte konstigt att man blir trött :)

Fredrik said...

Den där sista bilden talar sitt tydliga språk. Någon måste lära grabben hur man dricker pilsner och bastar utan att man däckar i hallen. Och i skidoverall?? Bäst man kommer och gör sin plikt som fadder.