Thursday, May 3, 2007

Redo...eller?



Nu har vi nog inhandlat det mesta vi behöver, spjälsängen (så söt så söt)står på plats vid fotändan, bilbarnstol och vagn står snällt och väntar på vinden sedan några veckor tillbaka, lakan ligger tvättade och väntar på att få ta plats och föräldrargrupp och profylaxkurs är avslutade. Så, är vi redo då?
Till viss del...kanske. En del andningsövningar får det nog bli så ska vi nog kunna ta det mesta med lugn. Det gäller att vara så pass förberedd så man kan släppa kontrollen när det gäller, är vår nya devis. Ny och ny är den väl inte direkt men den har fått ny tyngd den senaste tiden. En del småinköp är det kvar också innan vi kan ta emot en liten Rocky här hemma.
På självaste valborgsmässoafton fick vi göra vårt första besök på förlossningen. Lite trevande steg blev det allt in men så farligt var det ju faktiskt inte, den här gången i alla fall. Det var framför allt mysigare än vad vi hade förväntat oss, även om ordet mysigt kanske är en överdrift. Där verkar i alla fall finnas allt man kan behöva inklusive syrgas, en födande mammas bästa vän vad det verkar...papporna var också välkomna att testa vid mån av tid. Kanske kan det komma väl till pass. Vi hoppas ju förstås klara oss så långt det bara går med andning och teamwork, vi får väl se. Magnus har nu i alla fall identifierat den "röda knappen" a la Batman som i en enda knapptryckning redan i förloosningsentrén påkallar barnmorskornas uppmärksamhet och för de smått panikslagna blivande föräldrarna upp till nya höjder - förlossningsavdelningen på våning 11!
Kan också berätta att lilla Rocky redan varit ute på sin första Valborgsfyllecykeltur, vilket resulterade i en blåslagen arm, några skrapade knän och ett lätt stukat lillfinger. Det bör tilläggas att fyllecyklandet utfördes av pappa Magnus och ingen annan. I hans försvar, av ren välvilja bestående i att putta en alldeles för trött blivande mor uppför Götgatebacken. Den lille Valborgsfiraren verkar dock ha hämtat sig bra och sparkar på därinne i magen som så fint finns avbildad på bilden. Mage i v. 29. Fridens!

No comments: