Friday, January 1, 2010

Gott Nytt År!

Ett nytt år har börjat. Har svårt att ta in att det idag är 1 januari 2010, första gången jag skrev 2010 nu. Vi vakade in det nya året i goda vänners lag, lugnt och mysigt med god mat. Lisa, Henrik och lilla prins Nils av Stegeborg var det som var här. "Nilsen", som Love säger, har nu huttit bli 2,5 månader gammal men inte särskilt stor. Alvin ser ut som en jätte bredvid honom men ooooo så go han är att ta i med sina gosiga valkar och mjuka armar. Vi böjrade kvällen med lite matföreberedelser och småprat och så lite tjuvstart på fyrverkerierna för de små... som inte uppskattade ansträngningen något vidare. Det var lite spännande i början men så fort det tändes på så ville han gå in. " Lite farligt mamma, inte farligt? Gå in nu, mamma"! Ja vi fick vänta med lekandet till senare och snällt pulsa in igen och ta av oss overaller, täckbyxor, mössor och raggsockor.
Love åt pannkaka sen var det dags för säng för alla tre småttingarna och sista fixet med maten
resultatet blev Tom Kah (stavas det så? alltså soppa på kokosmjölk med grön curry) med räkor, vårrullar, ris, kycklingspett med jordnötssås och gurksallad med chili. Till efterrätt chokladmousse med två lager. Det var mums! Med mätta magar placerade vi oss senare i soffan för att köra en omgång Super Mario på Wii, en omgång som inte avslutades förrän Lisa lämnade Walk over vid tvåtiden. Men oj så skoj det var, vi körde alla fyra och de där små gubbarna hoppade på varandra, råkade döda varandra av misstag och bar runt på varandra allt under skojiga läten, stönar och kommentarer. Väldigt kul.
Så här kan man se ut då! Vi tog en paus för att skåla, skjuta och titta på raketer... och röka cigarr (har bildbevis på det Magnus). Det smällde som bara den här omkring och det resulterade förståss i att Love vaknade och tyckte det var lite otäckt. Sen var han med och åt lite godis och vindruvor och tittade på Super Mario-gubbarna som försökte klara livhanken på tv:n tills vi gick och la oss. Han tyckte nog att det var lite mysigt att få sitta och gosa med pappa mitt i natten. Så här mysiga såg de ut för ungefär en timme sen när de satt och myste lite här i soffan med lite salta pinnar innan det var sovdags. Nu sitter vi och tittar på På spåret och njuter av kaminens värme och ljus. Blir nog snart lite frukt, känner mig lite sugen på det.





1 comment:

Magnolia said...

Gott Nytt År kära vänner! Ni verkade ha haft en riktigt trevlig kväll. Det hade vi med, 2 mysiga 1 åringar huserade hemma hos oss - samt god vegetarisk mat. Ses snart?

Kram